От 9.00 до 17.00 часа в Националния дворец на културата

...
От 9.00 до 17.00 часа в Националния дворец на културата
Коментари Харесай

Неформален съвет на министрите на здравеопазването ще се проведе в НДК

От 9.00 до 17.00 часа в Националния замък на културата в зала 3 ще се организира Неформално съвещание на Съвета на министрите на опазването на здравето. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Дневният ред планува полемика на тематика здравословно хранене при децата – един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранш опазване на здравето, като ще бъде подложен акцент върху предлагането на здравословна храна за децата.

Дебатите по тематиката ще се проведат в границите на първия панел от програмата – „ Здравословно бъдеще за Европа: здравословно хранене при децата “.

По време на Неформалния съвет ще бъде дискутирана и успеваемостта на лекарствените артикули и достъпността им, в това число в подтекста на финансовата резистентност на здравните системи. Обсъжданията ще се проведат по време на втория панел – „ Здравето като същински победител: успеваемост, наличност и досегаемост на лекарствени артикули “, който ще стартира от 14.00 часа.

Министрите на опазването на здравето на страните от Европейски Съюз ще извърнат особено внимание и на бъдещето на опазването на здравето в границите на общността.

В рамките на събитието е планувана конференция с начален час 16.30 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР