От 9.00 часа на 10 август, сряда, Централната избирателна комисия

...
От 9.00 часа на 10 август, сряда, Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

В сряда ЦИК започва регистрация на участниците в предсрочните избори

От 9.00 часа на 10 август, сряда, Централната изборна комисия стартира да приема документи за регистрация на партии и обединения, които считат да вземат участие в изборите за народни представители, планувани за 2 октомври.

Регистрирането ще продължи до 17 август, до 17.00 час, прецизират от БНР.

На уеб страницата на ЦИК е оповестена и банковата сметка, по която би трябвало да се внесе депозитът от 2500 лв.. Принципно, той се възвръща на партии и обединения, стига те да са получили не по-малко от едно на 100 от действителните гласове на национално равнище.

Част от нужните документи е и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията и лист с имената и с единния им цивилен номер.

Подписът би трябвало да е положен с квалифициран електронен подпис пред лице, упълномощено от партията или от обединението.

Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист.

Подписът би трябвало да е положен с дипломиран електронен автограф пред лице, упълномощено от партията или от обединението, лица или. Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист.

За провеждането на парламентарните избори Централната изборна комисия (ЦИК) ще получи близо 9.990 млн. лв..

В същото време държавното управление поема ангажимент да обезпечи спомагателни средства за Комисията, в случай че се сключат контракти за логистика и техническа поддръжка на машините за гласоподаване, както и за други материали, нужни за обезпечаването на вота с устройствата.

Общо за изборите са предвидени 70.537 млн. лв..

По бюджета на Министерския съвет се осигуряват 7 милиона лв., с цел да се заплащат възнагражденията на РИК.

Най-много средства - 29.400 млн. лева са планувани за подготовката на вота от страна на общините. Те ще заплащат възнагражденията на членовете на СИК и по това перо се заделят 15 милиона лв., други 14 милиона са още веднъж за логистични дейности на локалните управи.

Министерството на вътрешните работи получава 12.700 млн. лв., а външното ни министерство - 7.635 млн. лв., като с тези средства би трябвало да провежда изборите отвън страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР