От 8 март до 8 април 2022 г. земеделските стопани

...
От 8 март до 8 април 2022 г. земеделските стопани
Коментари Харесай

От 8 март започва приемът по схемата за инвестиции в растениевъдството

От 8 март до 8 април 2022 година земеделските стопани могат да аплайват за подкрепяне по схемата „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция “. Документи ще се одобряват в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ по място на реализиране на активността по плана, оповестиха за Moreto.net от фонда..

Определеният бюджет на помощта за 2022 година е в размер на 10 млн. лева, който ще се разпределя до изчерпването му по реда на кандидатстване.

Максималният размер на помощта по схемата е в размер до 120 хиляди лв., като се възвръщат до 50% от осъществените разноски за вложения. За закупуване на бокспалети, каси и щайги за многократна приложимост оптималният размер на помощта е до 24 000 лева, а за закупуване на съоръжение за силозни стопанства е до 50 000 лв.. Подпомагането се дава под формата на финансова дотация за покриване на част от разноските за реализация на вложения за закупуване на машини, съоръжение и линии за подготовка за продажба, изстудяване и предпазване при производството на лична първична земеделска продукция и машини, съоръжение и уреди за отбрана от слана и градушки.

Кандидати по схемата могат да бъдат аграрни стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 29 януари 1999 година за интервал от минимум 3 години обратно, считано от датата на кандидатстване, през който са се занимавали с растениевъдство, както и организации и групи производители, приети със заповед на министъра на земеделието. Схемата за държавната помощ, напътствията и документите към тях са оповестени на интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Схемата е създадена по предложение на браншовите организации в бранш „ Растениевъдство “ и ще се ползва за трета година. Срокът й на деяние е продължен до 31.12.2022 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР