От 8 до 10 часа водихме диалог под формата на

...
От 8 до 10 часа водихме диалог под формата на
Коментари Харесай

Ново 20: След 31-и януари ще се реши кои мерки да се разхлабят

От 8 до 10 часа водихме разговор под формата на спор сред обществени, просветителния, икономическия, вицепремиерите и двата щаба. Оптимизмът който има във всички нас въз основата на днешните индикатори, доста внезапно докторите го опровергават. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

" Вчера доцент Ангел Кунчев имаше среща на всичките здравни инспектори в Европа, през днешния ден имаме ръководителите на страните по тази тематика. Новият вариант, за който говорихме до момента, се разви със страшна мощ и виждате числата в Испания, Англия, макар новия локдаун, който имат. Новият вариант се придвижва извънредно бързо. И по тази причина, макар месеците локдаун, който имат в тези страни, броят на умрелите и инфектираните, не престават да се демонстрират. Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да създадем, е с образованието ", добави той.

" По избран ред и учениците от 5 до 12 клас, ще стартират да се въртят и на присъствено образование. Това го изискуем, тъй като това потомство, което месеци наред не върви на учебно заведение, е проблем. Радостно е, че над 8000 доктори, медицински сестри, прекараха и имат антитела. Обсъдихме по 10 лева на екип, с цел да може да се включат персоналните лекари. Колкото повече ваксини идват да могат по най-бързия метод да бъдат слагане. Министър Ангелов може да води някакъв разговор дали за едно боцване или за две ще плащаме по 10 лева ", добави той.

" С докторите се разбрахме, че за учениците ще имаме компромис. Знаем какво значи за децата да не вървят на учебно заведение. Разбрахме се до 31-и януари да забележим по какъв начин върви броят на инфектирани и умряли. След 31-и януари ще решим какво ще отваряме ", сподели още той
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР