От 8 декември до сега разместването в индекса на цените

...
От 8 декември до сега разместването в индекса на цените
Коментари Харесай

Владимир Иванов, ДКСБТ: Кампанията „Достъпно за вас“ вече работи за хората с ниски доходи

От 8 декември до в този момент разбъркването в показателя на цените е с 0.01 пункт. Буквално за цялостен месец имаме устойчиво ниво на потребителската кошница.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов.

Тенденцията на стабилизиране на пазара стартира от юни. При млечните артикули и захарта равнищата на цените са по-ниски от предходната година. При свинското месо и пилешкото имаме нарастване с към 10%. Но като цяло пазарът е в устойчиво и стабилно положение, няма нищо общо с началото на 2023 година когато упованията бяха неприятни с трендове нагоре.

Няма място за отчаяние, че търговски вериги не се включиха в акцията „ Достъпно за вас “. Те се включиха косвено като вършат същото и става въпрос за битка за по-добра известност на процедура задачата на акцията се реализира. Кампанията е доброволна. Кампанията продължава и би трябвало да поддържаме огъня с непрекъсната връзка с нови търговски субекти. Тя към този момент работи за хора с ниски приходи.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР