От 700 клуба в България, само Лудогорец е на печалба.

...
От 700 клуба в България, само Лудогорец е на печалба.
Коментари Харесай

Спас Русев: Левски ще играе в Европа, готов съм да подам оставка

" От 700 клуба в България, единствено Лудогорец е на облага. Ако концерн " Синя България " има бизнес проект, който да направи клубът печеливш, ще ги поддържа и ще подам оставка ", разгласи босът на сините.

Собственикът на Левски Спас Русев даде изявление пред БЛИЦ във връзка последните процеси в клуба. Ето по какъв начин господин Русев отговори на въпросите :

Г-н Русев, по какъв начин ще коментирате информацията от УЕФА, че Левски е спрян от присъединяване за период от 2 години от европейските клубни шампионати?


- Левски не е спрян от присъединяване от европейските клубни шампионати. Просто в писмото на УЕФА се споделя, че до края на февруари 2019 година би трябвало да погасим избрани отговорности, с цел да бъдем позволени до присъединяване. Това е общоприета процедура на УЕФА. Всичко това е планувано и планувано, тъй че не виждам никакви терзания и опасения за Левски.

Могат ли сините почитатели да бъдат спокойни, че сумата от над 1 млн. евро, за която претендира УЕФА ще бъде погасена до крайния период?


- Абсолютно. Вижте, в България има регистрирани към 700 футболни клуба в БФС. Само един от тях е печеливш или най-малко е на 0. И това е Лудогорец. Всички останали по една или друга причина са на загуба. Финансови проблеми, изключително в клуб с високи амбици като Левски не са нещо извънредно. По-важният въпрос е, че целият модел наподобява сгрешен, тъй като не може от 700 клуба единствено един да е в положение да е финансово уравновесен, а всички останали да са на загуба. Но това е тематика на по-задълбочен разбор.

От концерн " Синя България " Ви упрекнаха в еднолично ръководство и слаби резултати през сезона. Вашият отговор?


- Да бъдеш президент или ръководител на Надзорния съвет на клуб като Левски с извънредно високи искания и цели, е един от най-горещите столове, които могат да се заемат. И това се потвърждава повече от 10 години. Аз не одобрявам моята позиция като ръководител на Надзорния съвет на Левски като привилегия, а като отговорност и късмет, който ми е даден в живота. Но аз нося отговорност в границите на позицията, която заемам. В тази връзка ще направя едно значимо конкретизиране - аз не съм мажоритарен притежател на Левски, а най-големият акционер в клуба с малко по-малко от 50%. Ако концерн " Синя България " имат управническа конструкция, бизнес проект и модел, който би направил клубът печеливш и финансово сполучлив, апелирам да я показват. Аз зная, че Павел Колев също изготвя стратегия, която ще бъде показана в идващите дни. Но в случай че концерн " Синя България " има такава стратегия, аз съм подготвен при започване на идната 2019 година да свикам Общо заседание, с цел да я разгледаме. Готов съм да си подам оставката като ръководител на Надзорния съвет и ще прикани и останалите членове на Надзорния съвет и на Управителния съвет да подадат оставка, с цел да може новият изпълнителен шеф Павел Колев взаимно с концерн Синя България и всички тези, които имат право на номинации да предлагат новите членове на Управителния съвет. Аз с моя глас ще ги поддържа!

От думите Ви разбирам, че идването на Павел Колев в Левски е несъмнено. Така ли е в действителност, тъй като всеки ден има разнообразни информации по тематиката. Категорично ли Колев ще е част от Левски през януари 2019 година?


- Аз към този момент не съм чул от него нищо, което да твърди противоположното.

Вчера старши-треньорът на Левски Стоянович съобщи изрично пред БЛИЦ, че остава на поста си. Как си обяснявате спекулациите към неговото вероятно овакантяване?


- Славиша Стоянович е един извънредно добър треньор. Той не е преставал да получава оферти и предложения за прекосяване в други тимове още от самото му идване в клуба. Но Славиша е същински експерт и има упоритости за реализиране на цели в клуб като Левски, също така той има действителен контракт за 2 години с клуба. Така че всички изказвания, че отива в различен тим са чиста нечиста сделка, която считам, че значително желае да повлияе както на атмосферата вътре в клуба, по този начин и на прехвърлянията, които клубът приготвя през зимната пауза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР