От 7 януари, петък, пристигащите в България от страни, попадащи

...
От 7 януари, петък, пристигащите в България от страни, попадащи
Коментари Харесай

Затягат мерките за влизащи в България

От 7 януари, петък, идващите в България от страни, попадащи в „ алената зона “, ще се позволяват на територията на страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация или за преболедуване, или на подобен документ, по едно и също време с негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена през днешния ден.

Българските жители и хората със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване в България и членове на техните фамилии, които не показват нито един от посочените документи (за имунизация или за преболедуване, както и негативен резултат от PCR тест), се позволяват на територията на страната и се слагат под 10-дневна наложителна карантина, която не предстои на анулация.

Българските жители и хората със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, които показват единствено един от посочените документи, също се слагат под 10-дневна карантина, която може да бъде анулирана, в случай че бъде показан негативен резултат от PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа след идването си в страната.

Също от 7 януари влиза в действие обновен лист на страните по цветови зони. В „ зелената зона “ влиза Румъния. В „ оранжевата зона “ от същата дата попадат Австрия, Унгария и Люксембург. В „ алената зона “ минават Аржентина, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Финландия, Швеция, Италия, Испания, Португалия, Черна гора, Малта и други

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР