От 7 януари догодина Агенция Митници престава да съществува в

...
От 7 януари догодина Агенция Митници престава да съществува в
Коментари Харесай

От догодина - митничари ще стават и разузнавачи

От 7 януари следващата година Агенция " Митници " престава да съществува в настоящия си тип и от идващия ден към този момент би трябвало да проработи като нова конструкция. Това е разказано в предложение на финансовия министър Владислав Горанов, за което се разбра в новините още след първото десетдневие на месеца.
Декларираната концепция е да има облекчение на бюрокрацията. Ще се образува едно централно ръководство и пет териториални дирекции - в Тракийска, Югозападна, Дунавска, Северна морска и Южна морска, а точно финансовият министър ще може да ги преструктурира. В централното ръководство се удвояват чиновниците - от 560 на 1304 души, като те ще се преразпределят по разнообразни дирекции.
Главна дирекция в централното ръководство ще е " Митническо следствие и разузнаване ". Новата дирекция ще взе участие в създаването на митническата политика в региона на предварителната защита, разузнаването и следствието на административни нарушавания и закононарушения. Тя ще управлява и управлява активността на териториалните отдели. Разкриването и разбиването на противозаконен трафик на опиати, произведения, свързани с защитата, артикули с двойна приложимост ще са главно нейно обвързване, написа в. " 24 часа ".
Разузнавачите-митничари имат право да правят инспекции на лица, които съхраняват или правят действия с акцизни артикули, както и да обезпечават доказателства. Контролът при преместването през границата на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и произведения със и от тях също ще е обвързване на тази дирекция. Тя ще създава и ползва ограничения за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.
Митническите разузнавачи и инспектори ще наблюдават и управляват лица, обекти, артикули и транспортни средства, за които е разпознат риск. Те са и тези, които ще работят като " профайлъри " и ще наблюдават за рискови лица и извършители за идентифициране и предварителна защита. Когато се постанова осъществяването на инспекции, това е дирекцията, която ще възнамерява и провежда по какъв начин се вършат те, в това число посредством координационен център, като при нужда реализира директното им оперативно управление.
Митническите разузнавачи ще имат пълномощия дружно с Гранична полиция да правят инспекции в зоните на граничните контролно-пропускателни пунктове и на цялата територия на страната. Ако се наложи издирвателна интервенция или бъдат арестувани извършители, чиновници на тази дирекция ще конвоират обвинените лица Те са и тези, които ще следят интернет пространството и събират и проучват данни, с цел да разкрият или предотвратят нарушавания и закононарушения. Тяхна ще е самодейността за формиране на административнонаказателни производства, както и правенето на актове за санкции, съглашения или отвод от тях.
А центровете за разбор на дирекцията ще са оборудвани със съответната техника и ще работят без спиране в границите на денонощието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР