От 7 ноември 2023 г., Министерство на земеделието и храните

...
От 7 ноември 2023 г., Министерство на земеделието и храните
Коментари Харесай

Популяризират биологичното производство у нас

От 7 ноември 2023 година, Министерство на земеделието и храните започва осведомителната акция " Призвание: БиоЛогичен! “.

Инициативата ще се организира взаимно с Национална работа за препоръки в земеделието, Главна дирекция " Земеделие и районна политика “ и Областните дирекции по земеделие. Събитията ще се състоят в границите на м. ноември и ще обзет 56 обитаеми места.

Информационната акция има за цел да разпространява биологичното произвеждане и да се привлекат повече  фермери за прекосяване от стандартно към биологично произвеждане.

По време на събитията участниците ще бъдат осведомени с главните правила при биопроизводство и опциите за подкрепяне по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони (2023 - 2027 г.).

Земеделските производители ще бъдат осведомени в елементи за разликите сред стандартното и биологично произвеждане, за главните му правила, нормативната уредба и отговорностите, които следва да се съблюдават при развъждането на другите култури и животни.  По време на акцията ще бъде разяснявана нуждата от сертификация и преимуществата, които тя дава при реализирането на продукцията в бранша и ще бъдат показани положителни практики от биопроизводството на други страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР