От 7 май гражданите и гостите на София ще могат

...
От 7 май гражданите и гостите на София ще могат
Коментари Харесай

Нова трамвайна линия ще обикаля почти цяла София

От 7 май жителите и гостите на София ще могат да употребяват нова трамвайна линия. Нейният номер е 15 и ще свързва кварталите „ Бъкстон “ и „ Хладилника “.

Целта ѝ е да укрепи най-натоварените линии – 5 и 10.

Предложението за разкриването ѝ бе входирано преди седмица от зам.-транспортния кмет Илиян Павлов и общински съветници от ПП-ДБ-СС (Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов).

На съвещанието на Столичния общински съвет отчетът бе подсилен със 46 гласа „ за “ и един въздържал се без диспути.

Новата трамвайна линия 15 прави съвсем цялостен кръг на града. Маршрутът й ще стартира в ж.к. „ Бъкстон “, минава през бул. „ Цар Борис III, пл. „ Македония “, ул. „ Алабин “, ул. „ Граф Игнатиев “, бул. „ Джеймс Баучер “, бул „ Черни връх “ до метростанция Витоша.

Новият маршрут сплотява най-натоварените трамвайни коридори в града и възвръща изчезналата връзка сред бул. „ Цар Борис III ” и ул. „ Граф Игнатиев “. Исторически обратно във времето такава връзка е съществувала, само че е била прекратена.

В делник и празник интервалът на придвижване на трамвай №15 ще е през 15 минути през по-голяма част от деня, като последните курсове ще са през 25 мин.

За да се усъвършенства обслужването в общата права от пл. „ Македония “ до метростанция „ Витоша “ обслужването на линия 10 ще се понижи с 2 коли в пиковите часове. За компенсиране е планувано по бул. „ Ал. Стамболийски “ нарастване на колите на
трамвайна линия 8 с една кола в пикови часове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР