От 7 март 2022 г. Българският червен кръст, съвместно с

...
От 7 март 2022 г. Българският червен кръст, съвместно с
Коментари Харесай

Червеният кръст открива гореща телефонна линия в помощ на бежанците

От 7 март 2022 година Българският червен кръст, взаимно с Министерството на здравеопазването, стартира  нова телефонна линия  в помощ на бежанците от спора в Украйна, намиращи се в България.

На  телефон 0800 20101 ,предоставен на БЧК безплатно от компанията мобилен оператор, те ще могат да получават информация от консултанти и доброволци на БЧК за  опциите за здравно и здравно обслужване в нашата страна. Линията е безвъзмездна  и ще бъде отворена всеки работен ден от 8:00 до 20:00 часа. Контакт с консултантите може да бъде открит и посредством особено основания имейл: [email protected].

Много български  лекари и лечебни заведения  към този момент заявиха готовността си да оказват помощ безплатно в тази сложна конюнктура. Подкрепа на самодейността са заявили и украински жители, които владеят украински и съветски език, и също като доброволци ще дават отговор на запитванията.

 BRC PRESSOFFICE | БЧК ПРЕСЦЕНТЪР

Петър Цинцарски от Българския юношески Червен кръст, изясни:

„ Много български лекари и лечебни заведения към този момент заявиха подготвеност да оказват помощ безплатно в тази сложна конюнктура и са оставили координати при нас, които ние ще можем да предоставяме на украинските жители.

Също по този начин имаме и доброволци, които са украински жители, и с помощта на посолството на Украйна се оказаха при нас, те владеят украински и съветски език и като доброволци ще оказват помощ в отговорите на въпросите, когато бежанците не владеят български, съветски или британски език “.



Националният контактен център на БЧК за психосоциална поддръжка към този момент дава помощ и на хора, потърпевши от войната в Украйна.

Пристигналите в България хора ще могат да се свързват гратис и конфиденциално с консултанти и експерти в региона на психосоциалната подкрепа – доброволци и чиновници на БЧК,  на телефон 0800 114 66.

Линията е налична за всеки, намиращ се на територията на страната и е отворена всеки ден от 9:00 до 18:00 часа.

Във вторник, петък и неделя от 9:00 до 17:00 часа ще дежурят доброволци, владеещи украински и съветски език , оповестяват още от пресцентъра на Червенокръстката организация.



От Централата на Българския Червен кръст (бул. „ Джеймс Баучер “ 76) на 6 март заминаха  още два камиона с филантропична помощ  за потърпевшите от спора в Украйна. 

Благодарение на изключителната взаимност на хиляди жители и на отзивчивостта на корпоративния бранш  БЧК е изпратил към този момент осем камиона с най-необходимото за потребностите на потърпевшото население  от спора в Украйна – топли облекла, завивки, зимни обувки, спално долни дрехи, хигиенни  материали, лекарства, превързочни материали Хуманитарната помощ ще бъде предоставена на нуждаещите се от Украинския Червен кръст. 

„Благодарим за съпричастността и на всички, които дават финансови средства. Само за пет дни в благотворителната сметка на организацията са постъпили  повече от 1 500 000 лева  за потърпевшите от спора в Украйна. Националната акция продължава. Доброволците и чиновниците на БЧК одобряват дарения и ги обработват всеки ден от 8.30 до 17.00 ч., в това число и в събота и неделя“, оповестяват от Червения кръст.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР