От 7-и май ще се реорганизират маршрутите на трамвайни линии

...
От 7-и май ще се реорганизират маршрутите на трамвайни линии
Коментари Харесай

СОС ще обсъжда подобряване на движението на трамвайни и автобусни линии

От 7-и май ще се реорганизират маршрутите на трамвайни линии 1, 3, 7, 27, както и автобусна линия 413 и нощна линия N2, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Причина за това е информация от НКЖИ по отношение на строителни действия по направлението София-Волуяк, което постанова промени в обслужването на пътническите влакове от Централна гара. Пътниците, които идват до София от Мездра-Видин, Варна и Русе ще би трябвало да слизат на ж.п гара София Север, което ще усили пътникопотока оттова до други елементи на столицата. Заради това се предлага въвеждането на нови направления по следните линии: 

Трамвайна линия 27:

Удължава се маршрутът до ж.п. гара „ София Север “ – от спирка код 1255 „ Пета градска болница “, транспортен подлез Надежда, бул. „ Рожен “, надясно по ул. „ Йордан Хаджиконстантинов – Джинот “, превръщане посоката на придвижване пред гара „ София север “ в двете посоки.  

Трамвайна линия 7:

Маршрутът се резервира до обръщателно колело „ Министерски съвет Хан Кубрат “ (движение по бул. „ Христо Ботев “) и синхронизира придвижването си с трамвайна линия 27.

Трамвайна линия 1:

Удължава се маршрутът до надлез Надежда – от Централна гара продължава по бул. „ Княгиня Мария Луиза “, превръщане посоката на придвижване на надлеза, бул. „ Княгиня Мария Луиза “, надясно по бул. Христо Ботев, наляво по ул. Струга и синхронизира маршрута си с трамвай номер 6.

Трамвайна линия 3:

Променя се маршрутът до ж.р гара „ София Север “ -по бул. „ Христо Ботев “, до Централна ж.п. гара, наляво по бул. „ Княгиня Мария Луиза “, транспортен подлез Надежда, бул. „ Рожен “, надясно по ул. „ Йордан Хаджиконстантинов – Джинот “, превръщане посоката на придвижване пред гара „ София север “ в двете посоки.  

Маршрутът на  автобусна линия 413  се удължава до ж.п. гара „ София Север “.

След връщането на нощния превоз в София, се направи разбор на успеваемостта му и поради това отрасловият зам.-кмет Илиян Павлов и зам.-председателят на Комисията по превоз на СОС Андрей Зографски в собствен отчет оферират промени и в маршрута на нощна линия N2, която да усъвършенства обслужването в Студентски град до централната част на София. 

" Това е още една стъпка в посока възстановяване на транспортната съгласуваност на София. Нашата упоритост е пътуването в града да бъде оптимално бързо и комфортно за жителите, с цел да бъде градският превоз все по-предпочитан от пасажерите. ”, разяснява Зографски.

Всички оферти за промени в линиите от столичния градски превоз, ще бъдат разисквани през днешния ден от членовете на отрасловата комисия, а окончателното им утвърждение следва да се случи в четвъртък на съвещанието на градския парламент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР