От 7 до 9 декември София е домакин на европейското

...
От 7 до 9 декември София е домакин на европейското
Коментари Харесай

Българските таекуондисти излизат за медали на европейското в София

От 7 до 9 декември София е хазаин на европейското състезание за олимпийски категории по таекуондо за мъже и дами. България ще бъде показана от 6 състезатели. Сред тях е и единственият медалист от олимпийски спорт за 2017 година Владимир Далаклиев. Той ще играе в кат. до 68 кг. дружно с Митко Джорджев.

Калоян Бинев е в кат. до 58 кг, а Йордан Колев и Теодор Георгиев са в кат. до 80 кг.
При дамите Никол Чорбанова ще играе в кат. до 49 кг. Участие в шампионата ще вземат над 400 състезатели от цяла Европа.

Специален посетител на шампионата са президентът на Европейската таекуондо централа Сакис Прагалос, както и министърът на спорта Красен Кралев, който ще открие шампионата.

Освен това София е хазаин и на европейско състезание за пара спортисти. Там България е показана от Михаил Христов, който е единственият българин взимал присъединяване на сходно съревнование от подобен сан. Надпреварата е също в зала "Фестивална ".

"Ние несъмнено вдигнахме доста високо летвата. Знам, че натиснахме доста мощно педала тази година и несъмнено всички са изтощени. Дори и за прелестно вманиачен човек като мен ми идва малко допълнително всичко това. Това не го споделям като опрощение за възможни неуспехи на европейското, а просто тъй като индивидът е лимитиранo създание. Ние ще се опитаме да покажем, че таекуондо не е единствено спорт, а е бойно изкуство. Бойно изкуство, което основава един военен дух. Много малко хора знаят какво седи зад всичко това. Прекрасно знам какво значи погледът на Никол Чорбанова, знам какво значи ангажирания взор на Теодор Георгиев, и желая да ви кажа, че тези хора вършат нещо в действителност фантастично ", съобщи ръководителят на БФТ Слави Бинев.

"Без поддръжката и положителната работа на федерацята триумфите ни нямаше да бъдат действителност. Що се отнася за европейското, ще дадем всичко от себе си, да зарадваме всички българи. Надявам се на сериозна поддръжка в залата с цел да покажем, че всички сме едно цяло ", показа пред публицисти Владимир Далаклиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР