От 7 до 11 юли 2022 г. в Пловдив ще

...
От 7 до 11 юли 2022 г. в Пловдив ще
Коментари Харесай

Международен младежки фестивал на акварела

От 7 до 11 юли 2022 година в Пловдив ще се организира второто издание на Международния юношески фестивал на акварела, проведен от Международно акварелно общество – България ( IWS – Bulgaria) с куратор Селма Тодорова.

Тази година хазаин на изложбите с повече 160 селектирани произведения е Градска художестевна изложба с две свои експозиционни прострнства.

На 7 юли (четвъртък) в 18:00 ч. в Галерия „ Капана ” (ул. „ Райко Даскалов “) ще се открие задграничната галерия. Международно жури в състав: Али Абас – Пакистан, Джансен Чоу – Малайзия, Миран Ким – Корея, Николас Лопес – Перу и Ричард Чао – Австралия селектира 120 създатели на възраст от 14 до 35 години от 20 страни. 34-ма са номинирани, а измежду тях 16 са наградени. Всички отличени създатели, ще бъдат оповестени на тържествена гала, на която ще бъде показан и каталогът от събитието.

На 8 юли (петък) в 18:00 ч. в Залите за краткотрайни експозиции (ул. “Княз Александър I ” №15) ще се открие съпътстваща галерия „ Майстори на акварела в България ”, отдадена на 10 годишнината на IWS GLOBE.

И двете изложения ще продължат до 26 юли 2022 година

През дните на фестивала в изложба „ Капана ” ще се проведат демонстрации на майстори и млади художници – онлайн и на запис особено за събитието от разнообразни краища на света.

Предстои групово изобразяване на 20-метров акварел навън в двора  Националната художествена изложба „ Цанко Лавренов ”. Гостите на фестивала ще рисуват на разнообразни места в града.

МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ НА АКВАРЕЛА – Пловдив,  е неповторимо интернационално събитие на всеки три години, което се организира от МЕЖДУНАРОДНО АКВАРЕЛНО ОБЩЕСТВО – БЪЛГАРИЯ ( IWS – Bulgaria) с куратор Селма Тодорова. Форумът предхожда III Международно триенале „ Духът на Акварела ” – Варна, 2022, проведено също от IWS – Bulgaria. Първото издание се организира през 2019 година при извънреден триумф.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР