От 7 човека станахме един автобус хора. После стигнахме до

...
От 7 човека станахме един автобус хора. После стигнахме до
Коментари Харесай

Да подредим държавата, за да искаме да живеем в нея. ПП става партия

" От 7 индивида станахме един рейс хора. После стигнахме до 240 души в листите ни. Сега сме към този момент към 1000 в тази зала. Всеки един от нас е тук не, с цел да усъвършенства личния си живот и кариера. Всеки един от нас е оставил настрани един малко по-спокоен живот с концепцията, че в случай че ние не си помогнем, няма кой различен "

Това сподели вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на учредителното заседание в петък, на което " Продължаваме промяната " извървява следващата стъпка, с цел да стане политическа партия.

" Ако ние не оправим страната, няма да има какво да оставим на идващото потомство. На нас се падна достойнството да стартираме да чистим. Започнахме да чистим и виждаме нечистотия. Тя хвърчи на всички места, виждаме я всеки ден. Чистенето не е чиста работа, само че някой би трябвало да я свърши . (...) Основаваме Политическа партия и доста постоянно ме питат каква е философията на тази партия. Тя е доста елементарна – да си подредим страната, да я почистим и да направи по този начин, че да желаеме да живеем в България и да се гордеем с това ".

След това Василев разгласи, че на сцената ще излезе " по-усмихнатата и по-оптимистичната част на дуото – Кирил Петков ".

Петков разгласи, че " с Асен и групата към нас " доста бързо научили, че сами не могат и няма по какъв начин да стане " единствено на възторг ". " Колкото повече работим дружно, колкото повече бутаме в една посока, колкото повече съидейници, толкоз повече смяната се случва ", сподели той и добави, че той и съидейниците му да първите, който " ще си тръгнем от тя игра по-бедни, в сравнение с сме влезнали ".

Първите 100 дни не знаеш къде си и какво да правиш. Нормално е да направиш доста неточности. Но не сме взимали решение, за които сме знаели, че са неверни и сме ги взели все пак. Понеже сме в политиката и политиката е мръсно деяние и една брошура на Макиавели от 14 век. Четейки тази книга леко ти се повръща. Но има някои хора, които вършат тъкмо противоположното, избират любовта и честността. Вярвам, че когато не използваме разпоредбите на Макиавели, имаме шанс, уточни Кирил Петков.

От самото събитие открити за медиите бяха единствено изявленията на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, както и на Асен Василев и Кирил Петков. Василев и Петков се чака да бъдат определени за съпредседатели на партията.



Как ще действа партия " Продължаваме промяната "

Учредителното заседание, с изключение на съпредседатели, би трябвало да утвърди устава на партията и да избере управление.

В проектоустава е записано, че член на партията не може да бъде човек, който е бил член на повече от една политическа партия или е осъждан за съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Върховният орган на Политическа партия е общо заседание, което се състои от всички членове, което би трябвало да се привиква минимум един път на 2 години. Общото заседание избира Национален съвет (НС), който се състои от 67 индивида и има мандат от 4 години. Народно събрание приема решение за присъединяване в избори и взима решения и за присъединяване в обединения по всички въпроси, касаещи активността на Политическа партия, които не са от компетентността на общото заседание. Националният съвет би трябвало да се събира най-малко един път на 3 месеца.

Политическа партия ще има и тясно управление – Изпълнителен съвет, който се състои от 9 членове с мандат от 4 години. Това е органът, който реализира оперативното управление на Политическа партия и организира националната политика, заложена в програмата на партията и решенията на общо заседание и националния съвет.

Партията ще има и общински организации, а в градовете с районно разделяне и районни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР