От 7 август тази година на ГКПП Дунав мост 2

...
От 7 август тази година на ГКПП Дунав мост 2
Коментари Харесай

Сложиха на Дунав мост 2 камери, ще следят за винетки

От 7 август тази година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при влизане и излизане от Румъния са въведени в употреба два нови контролни пункта с видеокамери. Това заяви за Българска телеграфна агенция Любомир Низамов, изпълнителен шеф на Българо - румънското сдружение " Дунав мост Видин - Калафат " АД.

Чрез тях ще бъдат регистрирани транспортните средства, които се движат без винетка за платени пътни такси, като на по-късен стадий водачите им ще бъдат глобени.

Необходимо е закупуване на винетка към този момент и за транспортните средства, които пътуват до Калафат. Ако такава винетка не е заплатена, е допустимо при бъдещи пътувания, водачите на тези транспортни средства да бъдат глобени за минал интервал, който са били регистрирани от камерите, само че не са закупили винетка. Досега до град Калафат се пътуваше без да е заплатена винетна такса.

От април тази година разполагаем на преминаващите през Дунав мост 2 Видин-Калафат има мобилното приложение, което е съвместимо с всички типове мобилни операционни системи. В мобилното приложение може да се открие настояща информация за трафика на моста, цените за таксуване при прекосяване и вести, касаещи преминаващите по моста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР