От 6 септември 2021 г. /понеделник/ стартира новата есенна програмна

...
От 6 септември 2021 г. /понеделник/ стартира новата есенна програмна
Коментари Харесай

Две нови развлекателни предавания и съботно-неделен блок в програмата на БНТ от есента

От 6 септември 2021 година /понеделник/ започва новата есенна програмна скица на Българска национална телевизия 1. Три нови излъчвания, две от които са в праймтайм и продължен детско-юношески слот следобяд ще предложи на феновете публичната телевизия. Обновената стратегия е вследствие на деликатно изследване на зрителския интерес у нас и използване на най-хубавите програмни практики на Европейските публични малките екрани.

„ За мен е предизвикателство и привилегия да работя по новия програмен сезон на Българска национална телевизия. Запазваме наличието, което работи сполучливо в публичната телевизия и влагаме деликатно в няколко нови продукции за да развием зрителския интерес към програмното ни наличие както в ефира, по този начин и в цифровите ни платформи. Ще продължим да подчертаваме на мощно и уравновесено новинарско наличие, което е в основата на високото публично доверие. Запазваме обичайните настоящи предаванията на Българска национална телевизия през седмицата и разпростирам този сегмент през уикенда с новия следобеден съботно-неделен блок. Ще разнообразим наситения с журналистика ефир през делничните дни с два нови развлекателни плана в праймтайм, създадени по този начин, че да отговорят на потребностите на оптимално необятна публика. Продължаваме да произвеждаме филми от документалната поредност „ Българска национална телевизия показва “, три кино лентата от която ще излъчим при започване на септември. Развиваме и слота за детски излъчвания, към който ще прибавим забавни младежки сериали. “, споделя Маргарита Александрова, програмен шеф на Българска национална телевизия.



НОВИ ПРЕДАВАНИЯ
    
От 7 септември /вторник/ Българска национална телевизия усилва детско-юношеския
слот. В делничните дни от 14:15 до 15:45 ч. ще се излъчват анимационни поредици и младежки сериали. „ Аз обичам животните “, двата сезона на „ Влакът на динозаврите “ и първи сезон на „ Когато сърцето зове “ са единствено част от продукциите, които тази есен младежите ще могат да гледат в ефира на публичната телевизия в следобедните часове.
    
На 11 септември /събота/, започва ново двучасово предаване – съботно-неделният блок „ Говори в този момент “, с водещ Мая Костадинова. Всяка събота и неделя, от 17:00 ч. до 19:00 ч., водещата и създателите на рубрики в предаването ще срещат феновете с нови и познати персони, и ще разясняват настоящи тематики.



В рубриката „ Добре забравеното “ на Дими Стоянович феновете ще видят самобитен паралел сред събития, вълнуващи обществото през днешния ден и еквивалентите им от близкото и по-далечно минало.

Симона Пейчева е създател и водещ на рубриката „ Шампионска среща “, в която ще беседва с най-атрактивните лица от света на спорта. Вдъхновяващите истории на модерни съумели българи, които с работата и откритията си трансформират света към нас, феновете ще видят в рубриката „ Отвъд границите “.



От 15 септември /сряда/, в праймтайм започва най-новото музикално шоу в програмата на Българска национална телевизия – „ Музика безспир “. Всяка сряда от 21:00 ч. феновете ще могат да се насладят на самобитен ефирен концерт с обичани български поп и рок звезди, които ще изпеят онлайн най-големите си шлагери.



На 23 септември /четвъртък/ от 21:00 ч. мултимедийният план „ Любимците на България “, с водещ – поп-звездата Миро, започва в ефира на Българска национална телевизия. Продукцията ще се развива в ефирна и цифрова среда и към този момент стартира с огромна онлайн акция, в която до 12 септември феновете и цифровите консуматори могат да предлагат на уеб страницата най-обичаните българи в категориите спорт, музика, кино и спектакъл, литература, медицина, просвета, обучение, мода, персони за образец, инфлуенсъри, известни двойки, други любимци.

Личностите, получили най-вече номинации във всяка категория, ще бъдат показани в предаването, което започва в ефира на Българска национална телевизия на 23 септември. В рамките на 12 епизода, всеки четвъртък, водещият и четирима панелисти в студиото ще показват обичаните българи в другите категории. А кой е „ Любимецът на България “ ще стане ясно на огромния край на 16 декември.



ПРОМЕНИ В ЧАСОВЕТЕ НА ИЗЛЪЧВАНЕ И ОБНОВЕНИ ПРЕДАВАНИЯ
    
Съботният ден ще бъде с актуализирана скица. Любими български комедии ще стартират от 14:00 ч. Веднага след тях продължава „ Религията през днешния ден “ от 15:30 ч. с Георги Милков, а предаването „ Извън играта “ с Люба Пашова ще е с начален час 16:30 ч. От 17:00 ч. стартира новият съботно-неделен блок „ Говори в този момент “ с водещ Мая Костадинова.
    
Промени има и в неделната стратегия. Предаването „ Арена спорт “ (12:30 ч.) ще показва най-интересното и значимо от света на спорта в 30 минути, а цялостните репортажи и спортни излъчвания почитателите ще могат да наблюдават по Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntnews.bg.

Всяка неделя от 13:00 часа са планувани обедни концерти, в които ще забележим едни от най-големите български реализатори. Предаването „ Библиотеката “ с водещ Анна Ангелова ще стартира в 15:30 ч. в ново студио. „ Бизнес.БГ “ с Илина Бисерова ще се излъчва от 16:30 ч. и ще предложи на феновете нови рубрики.

От 17:00 ч. стартира „ Говори в този момент “ с водещ Мая Костадинова.

Неделната „ БГ киновечер “ резервира мястото си в 21:00 часа.
    
Всички останали излъчвания резервират своите обичайни дни и часове на лъчение. С началото на новата програмна скица настоящите истински броеве на предаванията започват както следва:
06.09/понеделник/ - „ Денят стартира “, „ 100% будни “, „ Култура.БГ “ /празнична програма/07.09 /вторник/ – „ Светът и ние “, „ България в 60 минути “, „ Малки истории “, „ Бързо, елементарно, вкусно “, „ Последният печели “;09.09 /четвъртък/ – „ Спорт ТОТО “;10.09 /петък/ – „ Панорама “, „ Светът на жестовете “;11.09 /събота/ – „ Денят стартира с Георги Любенов “, „ Туризъм.БГ “, „ Джинс “, „ Бразди “, „ Иде нашенската музика “, „ Българска национална телевизия на 60 “, „ Събота вечер с Българска национална телевизия “, „ Моят плейлист “, „ Студио Х “;12.09 /неделя/ – „ Отблизо “, „ Домът на вярата “, „ Вечната музика “, „ Пътеки “ „ БГ киновечер “;13.09 /понеделник/ – „ История.БГ “;14.09 /вторник/ – „ Референдум “;2.10 /събота/ - „ Събота вечер с Българска национална телевизия “.
Очаквайте обновената стратегия на Българска национална телевизия 1 и следете за настояща информация на, и в мобилното приложение BNT News.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР