От 6 месеца играем игра на компенсации. Всеки претендира за

...
От 6 месеца играем игра на компенсации. Всеки претендира за
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Има хора, които ще получават компенсации без да имат нужда от тях

" От 6 месеца играем игра на обезщетения. Всеки претендира за обезщетения за себе си, без значение от това, че явно не може всички да бъдат обезщетени ", това сподели пред БНР енергийният специалист от Българския енергиен и минен конгрес Антон Иванов.

" Бизнесът беше миропомазан от замразяването на цените за битовите консуматори ", уточни той.

" Резултатът от това, че се работи на правилото " на всички по малко " и неспособността да се изберат тези, които имат потребност от подкрепяне, ще горчи на всички ", счита Иванов.

" Не можем да продължим да раздаваме на всички, тъй като не е задоволително и няма да помогнем действително на тези, които имат потребност, а тези, които нямат потребност – там ще се получи свръхпечалба. Свръхпечалби ще се получат при тези, които получат обезщетения, без да имат потребност от тях ", безапелационен беше той.

" Начинът на образуване на цена за топлофикационните сдружения, които изгарят природен газ, води към грубо покачване на цените на услугата. Това не може да бъде позволено. Ако се ползва ценовата формула, то цените ще бъдат непоносими за потребителите и ще се търсят способи това покачване да бъде овладяно до едни равнища, които са търпими ", продължи специалистът.

" 9% Данък добавена стойност няма да компенсират битовите консуматори ", безапелационен беше Антон Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР