От 6 до 8 октомври Пловдив ще бъде домакин на

...
От 6 до 8 октомври Пловдив ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Европейско за мажоретки в Пловдив

От 6 до 8 октомври Пловдив ще бъде хазаин на Европейското състезание по мажоретни спортни дисциплини. В него ще вземат присъединяване 1 240 състезатели от 16 страни в Европа, които ще покажат уменията си в осем квалификации и три възрастови групи.

Най-атрактивните измежду дисциплините са фрийстайл осъществявания на помпони, разнообразни джаз и хип-хоп хореографии. Участниците ще се състезават три дни от осем сутринта до осем вечерта в зала „ Колодрум “.

Официалното разкриване на събитието ще се състои на 5 октомври от 18:30 часа с вход свободен за аудитория на Античния спектакъл в Пловдив. Поканени за присъединяване са и пловдивският отбор „ Седенчица “. По-рано от 17 часа в Заседателната зала на общината ще се състои и среща с президентите на националните федерации и заместник-кметът Анести Тимчев.

Мажоретният спорт е най-новата олимпийска дисциплинираност, която печели огромна известност и в България последните години.

Организатори на интернационалния шампионат са Български Чирлидинг Съюз и Спортен Клуб „ Севън Стормс “ Пловдив. Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР