От 55 на 84 стотинки с ДДС за кубик поскъпва

...
От 55 на 84 стотинки с ДДС за кубик поскъпва
Коментари Харесай

С близо 30 стотинки за кубик поскъпва питейната вода в Сапарева баня

От 55 на 84 стотинки с Данък добавена стойност за кубик нараства питейната вода в Сапарева баня – това влиза в действие от 1 март т.г., оповестиха от общината. Предложението, гласувано от общинския съвет за нарастването отпреди Нова година, към този момент е одобрено от Комисията по енергийно и водно контролиране. Същевременно и минералната вода в курорта ще се заплаща от ползвателите по-скъпо – от 1 лев за кубик, както беше до момента, става за 1,30 лв. за кубик.

Досега в Сапарева баня плащаха най-евтината питейна вода в България – под 55 стотинки за пространствен метър. Увеличението обаче е станало неизбежно, сподели кметът на общината Калин Гелев: "Хората, допускам, че ще стартират да реагират, откакто стартират да получават новите сметки, само че всички осъзнават, че въпреки всичко това е за положителното на общината и за положителното на тяхното обслужване. Идеята е с тази цена, която се калкулира, да може нашето ВиК да си поддържа и мрежата, да отстранява повредите ".

Ситуацията с минералната вода е такава, че броят на издадените разрешителни се усилва от ден на ден. Към момента са 9. Имаме на последната сесия още две издадени разрешителни. И най-голямата част на дебита, дадохме 2 литра на огромния балнеоложки комплекс, който се планува на мястото на някогашните здания на "Почивно дело и курортно лекуване ". Другите ползватели, нулите дето са пуснати, са в границите на 0/100 до 0/180 или 0/200 мл, съобщи Гелев, представен от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР