+ + + от 5 Още от същото: Жокера Анимационният

...
Коментари Харесай

Кино: "Круела"

+ + + от 5 Още от същото: " Жокера "
Анимационният оригинал " 101 далматинци " от 1961 година беше благоприлична приказка за другарството, уважението към животните и полезността на фамилията. От мелодичните песни се помнеше тази за Круела де Вил, злодейката с дяволско име и палто от кожата на черно-белите кученца. Глен Клоуз я въплъти в игралния вид от 1996 година, в този момент (Cruella, в кината) целият филм е единствено за нея, за това по какъв начин тъкмо е станала неприятна.

Щафетата е поела Ема Стоун, Клоуз е останала измежду продуцентите, а " Дисни " са заложили бюджет от $200 млн., половината от тях в дизайна, костюмите и песните. Режисира Крейг Гилеспи от " Аз, Тоня ". Зрелището е стилизирано, в седемдесетарския темп на The Clash и Blondie, тоалетите са с пънк анархията на Вивиан Уестууд. Има повече наличие за възрастни, основно в бруталността на претекстовете.

В лицето на дизайнера Арти (Джон Маккрей) участва първият открит гей персонаж в оригинал на " Дисни ". Той е притежател на винтидж бутик в Лондон през 70-те, съдружник в персоналното възмездие на Круела (Стоун). Тя е родена като Естела, като дете е видяла по какъв начин умира майка й, подгонена от три зли бели кучета на черни петна, далматинци. Техен притежател е Баронесата (Ема Томпсън), фешън аристократка и перфекционистка до свирепост. Една от сценаристките тук е писала " Дяволът носи Прада " и приликите с героинята деспот на Мерил Стрийп са явни.

Круела/Естела по рождение е с коса на половина черна и бяла, такава е и по темперамент. С заложба на дизайнер и бунтовник. " Семейство " са й изобретателните апаши Джаспър и Хорас, романтик и прагматик, които обезпечават комедията. Планът й включва саботиране на ревюта и балове, както и среднощни кражби. Съспенсът пораства до трилър на отмъщението. Ако интригата ви се стори ненужно обстоятелствена, се оставяте на ритъма на частите и гледката върху тепиха на злото, където Стоун и Томпсън са страхотни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР