От 5 на 45 е нараснал броят на браковете между

...
От 5 на 45 е нараснал броят на браковете между
Коментари Харесай

Все повече бракове между българи и кенийци

От 5 на 45 е повишен броят на браковете сред жители на България и Кения през последната година, заяви Ивайло Дерменджиев, почетен консул на Кения в България. Две трети от чужденците са дами и една трета мъже. Браковете са по обич. Няма такива, които да желаят български паспорт, с който да им се отвори вратата към страните от Европейския Съюз. Адаптацията на кенийците към изискванията в Европа е сложна.

Що се отнася до комерсиалните връзки сред двете страни, то те съвсем липсват. Директен импорт или експорт на артикули съвсем няма, макар че в Кения производството на храни е целогодишно. Дефакто има един сезон, а температурите през цялата година са сред 18 и 24 градуса.

„ У нас най-вече се внасят кенийски цветя, само че вносът минава през Холандия. Също по този начин огромна част от кафето, което българинът купува е кенийско, само че пакетирано в разнообразни европейски държави”, посочи Дерменджиев.

През последните години в Кения се следи и строителен взрив, който също подкрепя локалната стопанска система на се развива добре. Повечето вложения са китайски. Строят се най-вече автомагистрали, посочи Дерменджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР