От 5-и до 10-и ноември в Шанхай стартира 6-тото издание

...
От 5-и до 10-и ноември в Шанхай стартира 6-тото издание
Коментари Харесай

Творби на изкуството са в центъра форума за международен внос в Шанхай

От 5-и до 10-и ноември в Шанхай започва 6-тото издание на форума за интернационален импорт в Китай. Тази година особено място се отделя на предметите на изкуството. Най-големите аукционни къщи в света, измежду които Кристис и Сотбис, показват на локалните консуматори произведения на създатели като Анри Матис, Марк Шагал и Аяко Рокаку. Колекционерите имат шанса и да се облагодетелстват от политика на експото, която им икономисва заплащането на някои налози за импорт.
Ако някой си купи творба на стойност 130 хиляди $, може да си спести митото от 19 хиляди като я даде на китайски колекционери посредством платформата на Експото. Чрез политиката за освобождение от налози колекционерите могат да научат повече за работата на аукционните къщи. Тези, които преди този момент са купували от първичния пазар на изкуство, също ще извърнат внимание на каналите за събиране на аукциони на вторичния пазар на изкуство.
Шен Ченг, основен съветник, Phillips China

Десетки произведения ще могат да зарадват посетителите на експото в Шанхай, като с изключение на огромните имена, ще бъдат показани творби и на азиатски майстори:
Виетнамският художник умее да употребява ярки цветове. Тъй като идва от Изтока, картините му основават у хората чувство за успокоение и мир. Надяваме се, че колекционерите ще могат да научат повече за културата на Югоизточна Азия и за прелестните произведения на художниците от ХХ в.
Жуан Джун, шеф Asian modern art auctions, Christie's

Международната търговия с творби на изкуството се равнява на стотици милиарди годишно. Затова и експото в Шанхай за интернационален импорт, разумно залага доста точно на този сегмент в портфолиото си. Цели 3 хиляди квадратни метра ще бъдат отделени на щандовете с културни предмети от целия свят, предопределени за китайските купувачи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР