От 5 до 7 юли тази година предстои подаването на

...
От 5 до 7 юли тази година предстои подаването на
Коментари Харесай

От 5 до 7 юли ще се подават заявления за участие в първия етап на класирането в училищата след седми клас

От 5 до 7 юли тази година следва подаването на заявки за присъединяване в първия стадий на класирането в учебните заведения след седми клас с банкет по реда на Наредба 10 от 1 септември 2016 година на министъра на образованието и науката за организацията на дейностите в учебното обучение. Това оповестяват на кандидат-гимназистите и на техните родители от Регионалното ръководство на образованието (РУО) в София-град на уеб страницата си.

Подаването на заявление за присъединяване в първия и в третия стадий на класирането ще бъде единствено по електронен път, на адрес -. Това може да стане: без непознато подпомагане от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието; със подпомагане на учебното заведение, в което ученикът приключва седми клас - през профила на ученика в границите на работния ден; със подпомагане на друго учебно заведение (т.нар. училище-гнездо), несъмнено от началника на РУО в София-град, в границите на работния ден.

Всеки възпитаник има личен профил в електронната платформа - и самостоятелен код за достъп.

От РУО обръщат внимание, че за професионалните паралелки е належащо да има здравно удостоверение, издадено от общопрактикуващия доктор на ученика.

Цялата нужна информация по отношение на оценките ще бъде отразена по длъжностен път преди да се пристъпи към балообразуването и класирането. Поради големия размер информацията се трансферира поетапно и е допустимо към момента да не е забележима сега на попълване на заявката за присъединяване в първия стадий на класирането, прецизират от РУО.

Съгласно член 63, алинея 2 от Наредба 10 на министъра на образованието и науката за организацията на дейностите в учебното обучение, учениците, които аплайват за профила " Физическо образование и спорт ", подават в учебното заведение следните документи за присъединяване в приема: заявление за присъединяване в класиране по пример на училището; копие на удостоверение за приключено главно образование; копие на здравно удостоверение, издадено от общопрактикуващия доктор на ученика; служебна записка, издадена от съответната спортна федерация, която удостоверява, че ученикът е класиран за присъединяване в олимпийски игри или на призово място от международно, европейско, балканско или държавно спортно състезание.

Паралелки с профила " Физическо образование и спорт " има в 28-мо Средно учебно заведение " Алеко Константинов " и в 132-ро Средно учебно заведение " Ваня Войнова ".

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР