От 5 до 31 октомври 2022 г. фермерите, кандидатствали по

...
От 5 до 31 октомври 2022 г. фермерите, кандидатствали по
Коментари Харесай

Животновъдите трябва да докажат продукцията си

От 5 до 31 октомври 2022 година фермерите, кандидатствали по схемите за обвързана поддръжка за животни за Кампания 2022 година, следва да потвърдят създадената и осъществената от тях продукция. Реализацията на млякото и млечните артикули се потвърждава за интервала от 1 октомври 2021 година до 30 септември 2022 г. Документи за реализация на мляко и млечни артикули се подават по четири схеми:

•  Схема за обвързано подкрепяне на млечни крави - СМлК

•  Схема за обвързано подкрепяне за млечни крави под селекционен надзор - ЕЖСК (мляко)

•  Схема за обвързано подкрепяне за овце-майки и/или кози-майки под селекционен надзор - ДПЖСК (с реализация на мляко или комбинирана реализация)

•  Схема за обвързано подкрепяне за биволи – Биволи.

За да получат дотация, фермерите би трябвало да са осъществили на пазара избраните в нормативната уредба количества мляко и млечни артикули по съответната скица. При попълване на документите претендентите следва да употребяват настоящата за Кампания 2022 бланкова таблица, в сходство с регистрацията им в ИСАК (като физическо, юридическо лице или едноличен търговец).

Реализираните на пазара животни се удостоверяват по три схеми:

•  Схема за обвързано подкрепяне за месодайни крави и/или юници - СМКЮ

•  Схема за обвързано подкрепяне за месодайни крави под селекционен надзор - ЕЖСК (месо)

•  Схема за обвързано подкрепяне за овце-майки и/или кози-майки под селекционен надзор - ДПЖСК (с реализация на месо или с комбинирана реализация).

В взаимозависимост от това къде са осъществени животните - в България или отвън страната, се попълнят разнообразни типови мостри. Стопаните би трябвало да дават и заверени копия на документите, с които да удостоверят реализацията на своята продукция. Документи се подават в областните  дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ - Разплащателна организация. Образците на типовите бланки могат да се изтеглят от интернет страницата на институцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР