От 5 до 15 години затвор и глоба от 20

...
От 5 до 15 години затвор и глоба от 20
Коментари Харесай

До 15 години затвор за криминално проявен собственик на разсадник за марихуана в Нова Загора

От 5 до 15 години затвор и санкция от 20 000 до 100 000 лв. може да получи уредникът на незаконната група, отглеждала марихуана в две новозагорски села. Това заяви през днешния ден пред " Фокус " представителят на Окръжна прокуратура-Сливен Ваня Белева.

Мъжът е на 32 години, излежал е 9 - месечна присъда в пандиза в Бургас, има и редица обвинявания за активност, обвързвана с опиати, както и четири присъди. Двамата му съучастници, на 52 и 44 години, са с по-леки обвинявания -само за разпространяване на опиати.

Тримата са хванати при профилирана интервенция на дирекция " Борба с проведената престъпност ". В хода на интервенцията са осъществени четири претърсвания на адреси в селата Стоил челник и Събрано, както и в Нова Загора. Претърсени са били и два автомобила. Откритото количество марихуана е за над 168 000 лева 15 кг от опиатите към този момент са били готови за продажба на вътрешния пазар, а общото количество конфискувана дрога е над 340 кг.

По групата се е работило от началото на годината, за активността и е било известно от предишни интервали. Първоначално са арестувани четирима, само че обвинявания са повдигнати на трима от тях. Те са с непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Продължава изясняването на цялостната активност на незаконната група. Операцията е осъществена на 9 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР