От 5 до 12 септември в Сoфия e световният шампион

...
От 5 до 12 септември в Сoфия e световният шампион
Коментари Харесай

Световен шампион помага в подготовката на таекуондо националите

От 5 до 12 септември в Сoфия e международният първенец по таекуондо Чихат Кутлуджа. Той е титулувано име в таекуондо средите в международен мащаб и е треньор на международни първенци. Пристига в страната ни, с цел да поеме подготовката на националния тим и разширения състав, дружно със селекционера на българския отбор Теодор Георгиев.

Това се случва 10 дни преди старта на Балканското състезание, което ще се организира в Букурещ, Румъния и две седмици преди старта на третите серии на най-престижните шампионати - Grand Prix. Тази година триумфите на българското олимпийско таекуондо и усиления труд на състезателите, за първи път класираха общо трима състезатели на GRAND PRIX, където участиват 32-мата най-хубави таекуондисти на планетата.

Това са медалистът от международното състезание през 2017 - Владимир Далаклиев, двукратният европейски първенец Калоян Бинев и младата вяра с многочислени победи от меджународни шампионати и G шампионати - Митко Джорджев.

Чихат Кутлужда избра България, заради огромния капацитет и благоприятни условия на бойното поле, което родното таекуондо сподели през последните две години. Заниманията на целия народен тим се организират в залата за бойни спортове на Pulse Fitness в София.

Българското олимпийско таекуондо бе единственият военен олимпийски спорт спорт с орден от Световно състезание при мъжете в олимпийските категории за 2017. Така таекуондо стана един от двата най-успешни спорта в страната през 2017, след художествената гимнастика.

През 2018-та таекуондо освен затвърди, само че и удвои триумфите си и единствено за половин година завоюва на България рекордния брой от 43 медала от европейски и международни шампионати и 496 от интернационалните шампионати.

 Високопоставена среща в чест на олимпийското ни таекуондо в Корея
Високопоставена среща в чест на олимпийското ни таекуондо в Корея

Предстои построяването на Европейски таекуондо център в София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР