От 5 до 10 декември ще се проведе европейски шампионат

...
От 5 до 10 декември ще се проведе европейски шампионат
Коментари Харесай

Петима български плувци ще участват на европейско първенство в малък басейн

От 5 до 10 декември ще се организира европейски шампионат по плуване в дребен басейн в Отопени, Румъния. Българска национална телевизия 3 ще излъчи конкуренцията.

Петима плувци ще пазят достойнството на България на 22-ото европейско състезание. Петър Мицин, Калоян Левтеров, Габриела Георгиева, Диана Петкова и Тея Николова ще вземат участие в конкуренцията.

" Тази година мина доста добре. Порих три норматива - на 200, 400 и 800 метра свободен жанр. Удоволствие е да се състезавам в такива надпревари. Всеки месец има нова конкуренция. Гледам да не се възгордявам доста от международния ми връх на 400 метра, тъй като не виждам смисъл. Световният ми връх ме стимулира да не преставам да се трудя и да виждам самоуверено напред ", показа Мицин пред Българска национална телевизия.

Тея Николова прави дебют на огромно състезание за дами, а останалите плувци сложиха персоналните си цели.

" По-добра съм на 50 метра, само че в в последно време и 100 метра също ми се получават. Целта ми е да си подобря персоналните времена от Държавното състезание за мъже и дами ", сподели Тея Николова.

" Отборът е супер с новите състезатели. По-младите генерации, които навлизат са много съществени и поставят много старания. Надявам се всички да подобря достиженията си ", добави Калоян Левтеров.

" Опитвам се да нямам упования към себе си. На държавното състезание се оправих сносно. Надявам се да си подобря персоналните времена, което да ме изпрати на край ", добави Диана Петкова.

" Подводните обръщания ми дават подтик да плавам по-бързо. Преходът е сложен, тъй като от 25 метра на 50 идва по-тежко ", изясни Габриела Георгиева.

Техният треньор разясни, че работата на възпитаниците му е ориентирана към Олимпийските игри.

" Моите упования са за следващо положително показване на българските състезатели. Готови са. Всичко е наред и върви по проект. Работата ни през последните месеци е ориентирана към Олимпийските игри в Париж ", безапелационен е той.

Вижте целия репортаж във видеото!

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР