От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч.

...
От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч.
Коментари Харесай

Ограничиха движението на камиони над 12 т на територията на област Враца - очакват се обилни снеговалежи на 20 и 21 януари

От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч. на 21 януари /неделя/ се лимитира придвижването на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената възбрана за прекосяване се вкарва поради предстоящите интензивни превалявания от сняг, снегонавявания и поледици. По този метод ще се обезпечат условия за по-ефективна работа на снегопочистващата техника и по-безопасно пътешестване за останалите участници в придвижването.

Тежкотоварните коли ще могат да минават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован, за които краткотрайното ограничаване не важи. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Ограничението за придвижване по републиканските пътища на територията на област Враца се отнася и за сформира с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и профилирана строителна техника. Забраната не важи за рейсове.

При нужда, в усложнена метеорологична и пътна конюнктура, е допустимо да бъдат въвеждани ограничавания за придвижване и на територията на прилежащите области.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ още веднъж моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия.

Шофьорите би трябвало да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на профилираната техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ –http://www.api.bg,кактои когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР