От 4ти- до 11ти октомври тази година в Двореца“ –

...
От 4ти- до 11ти октомври тази година в Двореца“ –
Коментари Харесай

Международният арт фестивал БезГраници“ предстои в Балчик

От 4ти- до 11ти октомври тази година в " Двореца “ – Балчик ще се организира IX-то издание на интернационалния арт конгрес и фестивал " БезГраници “ - тази година е в дребен формат с профил живопис, статуя и снимка, а през септември 2019 ще се организира X-то юбилейно издание в цялостен мащаб. По време на " БезГраници “ – 2018 се чакат гости-участници от високо равнище от Испания, Аржентина, Русия, Германия, Румъния, Чили, Еквадор и Турция.

Тази година за първи път ще има и извънфорумна стратегия, като част от нея е концерта на професионалната група " Миелочин “ от Испания. Известните наварски етно музиканти ще показват авторска стратегия и обичайни композиции представящи културата на на самостоятелна Навара известна с фестивала " Сан Фермин “, придобил международна популярност с помощта на творчеството на Ърнест Хемингуей. Групата има огромно турне през август в Унгария и с помощта на поддръжката на институт " Сервантес “ ще показа авторска и фолклорна концертна стратегия и в България - на 21и август от 19ча на откритата крайбрежна сцена на " Двореца “ - Балчик. Този концерт е част от форума " БезГраници “ и арт самодейността " Gartenfest " - “Music village Europe " представяща пред българска аудитория неповторимата европейската музикална традиция на народите населяващи Европейски Съюз.

От 2003 година до в този момент на " БезГраници “ е имало над 580 професионални гости-участници – уредници, политици в региона на културата, музиканти, художници, фотографи, водещи експерти в региона на изкуството, музиката и културата от целия свят.

Проектът " БезГраници “ е представян от самото си основаване в над 30 интернационалните събития (конференции и форуми) по целия свят, като единствено през последните 5 години това са:

- 2017 - " 948 меркатуа “ в Ируня/Памплона - столицата на Кралство Навара в Испания, " Виза фор Мюзик “ - Рабат, Мароко, конгрес " Чешки музикални кръстопъти “ - част от " Цветовете на Острава “ - Чехия, конгрес " МюзикМач “ - Дрезден, Германия и Фира Медитерания – Манреса/Каталуния-Испания;

- 2016 - конгрес " МюзикМач “ през 2016 в Дрезден – Германия;

- 2015 - арт експо Фира Медитерания в Манреса/Каталуния-Испания, ЕСИБ Музика Експо в Билбао/Баска автономия-Испания;

- 2014 - най-голямото интернационално ревю за етно музика " Уомекс “ в Сантяго де Компостела/Галисия-Испания, ЕСИБ Музика Експо 2014 в Билбао/Баска автономия-Испания, " Европейска културна конференция “ проведена от ЕК в Брюксел/Белгия;

- 2013 - арт експо Фира Медитерания в Манреса/Каталуния-Испания, МюзикПро експо 2013 в София/България, " Европейска културна конференция “ проведена от ЕК в Брюксел/Белгия;

Събитието е повторен притежател на диплом за междукултурен разговор на ЕК през 2011 и 2015 година. Форумът е притежател и на премията на БНР - стратегия " Христо Ботев “ - " Златният будилник “ през 2011 година.

В резултат на арт пленерите част от форума " БезГраници “ бе допустима и реализацията на живописен фото материал за изложбата " Вечната хубост на Двореца в Балчик “, която беше показана предходната година в Братислава в Словакия и във Валашке Мезержичи в Чехия. Тази година тя гостува на БКИ " Дом Витгенщайн “– Виена и на българското посолство в Берлин, където закри европредседателството на България в Германия. Изложбата има покана да бъде показана в Националната Библиотека на Швеция. След огромния интерес се възнамерява и посещение и в други страни в Европейски Съюз.

Арт форумът " БезГраници “ е един от водещите български арт/етно/уърлдмюзик събития, плануван като бутиков фестивал, поддържащ високо професионално и художествено равнище, носещ европейската ценностна система и насърчаваш взаимното опознаване на другите култури, мирното и приятелско взаимно битие и продан. Форумът се стреми с изключение на към реализация на културно събитие от международен мащаб (като извършва роля на катализатор за културни сътрудничества), да бъде и развъдник за развиването на арт промишлеността и културния туризъм в България.

Арт форумът е продукция на " Стопанска камара “ – Варна с партньорството на арт мрежа " Скендерман “ и " Двореца “ – Балчик. Не на последно място арт мрежа " Скендерман “ благодари сърдечно за дългогодишната поддръжка и най-много за специфичното отношение на господин Огнян Спасов (изпълнителен шеф на " Стопанска камара “ – Варна) и на госпожа Жени Михайлова (директор на Културен център – " Двореца “ – Балчик) които ни дадоха вяра, че в България може да се провеждат събития на високо равнище от европейски и интернационален мащаб. Благодарим и на прелестната аудитория на гр. Балчик и близките градове за топлия банкет и за интереса към нашето събитие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР