От 44 на 46 лв. се увеличават парите за преминал

...
От 44 на 46 лв. се увеличават парите за преминал
Коментари Харесай

Увеличават парите за спешни отделения

От 44 на 46 лева се усилват парите за минал и регистриран пациент през незабавни отделения, когато болният не е признат в същата болница. Това планува план за промени в Наредбата за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, за които Министерство на здравеопазването субсидира лечебни заведения.

Предвижда се спомагателни средства да бъдат разпределени сред 43 лечебни заведения, включително и осем, които са със 100% държавна благосъстоятелност и 26 с над 50% държавно присъединяване. Тези лечебни заведения и сега имат контракт с Министерство на здравеопазването за субсидиране на незабавните отделения, откъдето минават заболели в незабавни положения.

От Министерство на здравеопазването акцентират, че в средносрочната бюджетна прогноза за 2022-2024 година са планувани пари за субсидиране на дейностите по наредбата, както през 2021 година, а също и спомагателни средства в размер на 5 млн. лева за упоменатата активност, както и за оказване на консултативна помощ на незабавни пациенти.

В плана е планувано и диференциране на цената на дейностите по здравна експертиза, реализирана от ТЕЛК. Финансирането ще се прави за влезнало в действие експертно решение на ТЕЛК, а не, както е в този момент, за издадено и регистрирано решение. Предвидено е да се заплащат експертните решения, които не са обжалвани или след обжалване НЕЛК ги удостоверява.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР