Милиони рискуват да се разболеят, защото са „твърде уплашени, за да пуснат отопление“, когато е студено, установява проучване

...
От 4000 души, изследвани от потребителската група, тези в домакинствата
Коментари Харесай

От 4000 души, изследвани от потребителската група, тези в домакинствата с по-ниски доходи и тези на възраст между 45 и 64-годишните са по-склонни да останат без отопление през зимата.

Повече от една трета (37%) казаха, че се притесняват, че са по-малко способни да се възстановят от заболяване сега, отколкото преди началото на кризата.

Здравни експерти предупреждават, че поддържането на ниски температури в домовете през зимата може да изложи хората на по-висок риск от развитие на респираторни и сърдечно-съдови заболявания като астматични пристъпи, инфекции, сърдечни заболявания и инсулти.

Констатациите идват като Ofgem е на път да обяви последния си таван на цените за сметки от октомври в петък, като прогнозите предричат, че ще падне до около £1925 за средно домакинство.

„Наистина се боря – винаги ни е студено“

„Невероятен“ отговор на инициативата на Chippy за детско хранене за £1

Една жена с годишен доход под £15 000 каза на Which? проучване: „Оказа отрицателно въздействие във всички аспекти на живота ми. Наистина се боря, винаги ни е студено вкъщи (но) съм твърде уплашена, за да пусна отоплението.“

Друга жена , с годишен доход на домакинство под 10 000 паунда, каза: „Имам множество увреждания, едното от които е фибромиалгия, и не мога да си позволя да слагам каквато и да е форма на отопление, която причинява по-голяма болка.

„Мъчително е и следователно засяга всичко, което правя.“

Проучването показва, че половината от домакинствата с по-малко от £20 000 (51%) не включват отоплението, когато е студено, в сравнение с една трета (32 %) от домакинствата с годишен доход над £80 000 (32%).

Прочетете повече:
Нова такса за доставка на Amazon – най-новите разходи за живот
Офертата на Chippy за £1 за детско хранене се оказва популярен
Младите хора и наемателите сред най-тежко засегнатите от покачващите се цени

Близо половината от домакинствата с годишни доходи между £20 000 и £45 000 (46%) и малко под половината (45%) от домакинства с £45 000 до £80 000 казаха, че не включват отоплението, когато е студено.

Тези на възраст от 45 до 64 години също са по-склонни от другите възрастови групи да не включват отоплението на студено времето.

Кое? предполагат, че това е така, защото е вероятно те да имат повече финансови отговорности от по-младите възрастови групи, като зависимите деца, но не и пенсионните спестявания, достъпни за възрастните хора.

Повече от половината потребители (54%) съобщават, че носят допълнителни слоеве у дома, четирима от 10 (41%) казват, че използват фурната по-малко, а една трета (33%) намаляват броя на баните или взимат по-кратки душове.

Емили Сиймор, редактор на Който? Energy заяви, че констатациите от нейното проучване са „изключително обезпокоителни“ и призова правителството „да действа сега“, за да помогне на нуждаещите се.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР