От 40 години съм журналист, полиция във вестникарски коридори не

...
От 40 години съм журналист, полиция във вестникарски коридори не
Коментари Харесай

Блъсков: Един, който спря метрото, сега иска да спре и в-к Труд

От 40 години съм публицист, полиция във вестникарски коридори не е влизала. Това разяснява основният редактор на в. " Труд " Петьо Блъсков пред публицисти, откакто сутринта органи на реда завардиха редакцията на ежедневника и запечатаха стаите.

На мястото е представител на министерството на културата Светослав Трайков. " Първо стопира метрото, да изтрепе хиляди софиянци, а в този момент е пристигнал да стопира вестник ", сподели Блъсков по адрес на Трайков.

Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие: " Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Да пристигна полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България, дружно с полицията, тероризира един вестник, разгласи Петьо Блъсков.

" Полиция заварди редакцията на " Труд”. Възможно е вестникът на следващия ден да не излезе ". Публикация с такова наличие излезе във фейсбук страницата на медията.

Тя продължава по този начин: " Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев още веднъж ще се опитат да изхвърлят вестник " Труд” от редакцията му. Абсолютно нелегално, несъмнено. Без да се преценяват с делото, планувано за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи ".

149 450,59 лева за наеми и консумативи дължи в. " Труд " на страната. Това в резюме е обобщението на коментар от страна на Министерството.

Припомняме, че служебният министър на културата проф. Велислав Минеков издаде заповед вестникът да напусне редакцията си. Причината - поради неплащане на наем.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР