От 40 до 75 процента се оскъпява сиренето от производителите

...
От 40 до 75 процента се оскъпява сиренето от производителите
Коментари Харесай

Спекула? Цената на сиренето скача със 75% от производителите до магазина

" От 40 до 75 % се оскъпява сиренето от производителите до магазина. 12 лв. е действителната цена на кг сирене в този момент. Ако Данък добавена стойност стане 9% за стоките от дребната кошница, цената на сиренето няма да падне, само че ще спести идно нарастване. Никой не може да каже каква ще е цената на сиренето през юли ", това сподели в " Офанзива “ по NOVA NEWS Димитър Зоров, шеф на Асоциацията на млекопреработвателите в България.

" Млечните предприятия са пред колапс, те натискат фермерите, които затварят, селектирани животни отиват на кланицата. В един миг обстановката става безнадеждна. Българският животновъд става неравностоен по отношение на останалите страни, където дотациите са разнообразни, Данък добавена стойност е друго ", сподели още Зоров.

" Газът се подвигна четири пъти, шест пъти се е вдигнала цената на азотните торове. Към момента не виждаме компесаторни механизми. Сега предприятията работят на загуба, потреблението пада, не се продава на действителната себестойност, само че това е решение на всеки притежател. Хора, които не са излизали от кабинетите си, би трябвало да се вслушат в хора, които се занимават с действително произвеждане 365 дни и им изкарват заплатите ", съобщи още Димитър Зоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР