От 40 до 70 см. достига снежната покривка в община

...
От 40 до 70 см. достига снежната покривка в община
Коментари Харесай

70 см сняг натрупа във Враца, изкарват затворниците да чистят улиците

От 40 до 70 см. доближава снежната завивка в община Враца. Най-много сняг е навалял в село Върбица, Паволче и Челопек. Националният институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките разгласи жълт код за ниски температури за община Враца, като в Северозападна България се чака денем те да са сред –12° и –5°.
Продължава да е усложнена зимната конюнктура на територията на община Враца. Пътните артерии са проходими при зимни условия, почистват се от снега и се обработват. Няма обитаеми места без ел. зареждане и водоснабдяване.
Общо 16 снегорини и трактори са обработвали улиците в град Враца. Снегопочистването се прави на смени, без спиране на работата, като единствено за миналата нощ пътната мрежа, по която се реализира градският превоз е обработена 4 пъти. В почистването на трасетата са се присъединили и трактори на строителни компании. За осоляване на пътните артерии са разпръснати 120 тона сол. Над 70 чиновници на общинско дружество „ БКС - Враца “ правят разчистване на терените към спирките на градския превоз и тротоарните линии. В обработването на пешеходните зони се употребяват 4 роторни машини и трактор. Днес, в ръчното снегопочистване на града ще се включат и лица, лишени от независимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР