От 4 януари 2021 г. учениците от първи до четвърти

...
От 4 януари 2021 г. учениците от първи до четвърти
Коментари Харесай

Заповед на министъра: Какво отваря и какво не от 4 януари

От 4 януари 2021 година учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено. От същата дата отварят детските градини и ясли. Това се показва в на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Какви са ограниченията от 4 януари 2021 година

Галерии и музеи отварят при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал, съблюдаване на отдалеченост от 1,5 метра, както и наложително носене на защитни маски. Театрите ще продължат да работят при разпоредбите, записани в Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 година

Преустановяват се всички групови спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за лица до 18-годишна възраст. Изключение се позволява единствено за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще се организират без аудитория.

Ресторантите на територията към местата за настаняване ще работят при потребление на потенциала им до 50% и при лимитирано работно време - от 6:00 до 22:00 часа.

Моловете остават затворени, като се изключи магазините за хранителни артикули, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други снабдители на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо почистване в тях.

Продължава възбраната за визити във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма. Допускат се единствено доставки или взимане на храна за дома и офиса.

Игралните зали и казината няма да работят.

Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.

Продължава възбраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тиймбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР