От 4-ти до 7-ми септември включително, Пампорово и град Смолян

...
От 4-ти до 7-ми септември включително, Пампорово и град Смолян
Коментари Харесай

Пампорово приема два кръга от Българските Ендуро Серии през уикенда

От 4-ти до 7-ми септември в това число, Пампорово и град Смолян ще одобряват седмото следващо издание на ендуро надпреварата „ Елевейшън 999 “.
Някои от най-хубавите родни състезатели ще премерят сили в едно от най-трудните и забавни събития в планинското колоездене за годината, като записаните все още са над 80 индивида от всички краища на България и прилежаща Гърция.
Ендуро дисциплината в планинското колоездене съставлява композиция от умения за втурване през пресечена околност и разнороден техничен терен с високо равнище на устойчивост и физическо натоварване, като добива все по-голяма известност в международен мащаб през последните няколко години.

„ Елевейшън 999 “ ще протече на две съществени етапи – на 4 и 5 септември състезателите ще упражняват по трасетата, а в неделя и понеделник на 6 и 7 септември ще се проведат финалите годни за 2 и 3 кръг от Българските Ендуро Серии. Победители в цялото съревнование ще станат тези участници, които са дали най-хубаво общо време в двата спортни дни и всичките 8 на брой специфични стадии.
Състезателните прави, по които ще се засича време на участниците са с обща дължина над 26 км и близо 3000м негативна денивелация, а трансферните прави, по които състезателите ще би трябвало да се придвижват на самоход, с цел да доближат до стартовете на специфичните стадиите са с обща дължина от още близо 25 км.

Трасетата за надпреварата са разпръснати из цялата планина в зоната на Велопарк Пампорово и горите над град Смолян, като включват голям брой стръмни, скоростни сектори, корени, камъни, скокове и всевъзможни други естествени и изкуствени трудности.
Участниците в надпреварата са разграничени в общо 5 обособени категории по пол и възраст, а за всички спечелили има квалифициран паричен и веществен награден фонд обезпечен от сътрудниците на събитието от Ред Бул България, Допелхерц, Якима, Omsight и Пампорово АД.
Състезанието носи точки за националната класация, като за първи път двата спортни дни ще важат за два кръга от Българските Ендуро Серии. Следващите кръгове от шампионата ще бъдат в края на септември и средата на октомври в Петрич и Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР