От 4 часа във вторник – 7 декември, всички пристигащи

...
От 4 часа във вторник – 7 декември, всички пристигащи
Коментари Харесай

Задължителен негативен тест за влизащите във Великобритания

От 4 часа във вторник – 7 декември, всички идващи във Англия на възраст над 12 години, ще би трябвало наложително да показват отрицателен тест за ковид преди заминаването си, с цел да се попречи на разпространяването на новия вид Омикрон, чието разпространяване в страната се усилва, заяви английското държавно управление в неделя.

Ще важат както антигенни, по този начин и писиар проби, направени до 48 часа преди заминаването.
Пристигащите във Англия също по този начин са длъжни да си създадат писиар тест до два дни след идването, както и да се самоизолират до приемане на резултатите.

Новата мярка се взема на фона на регистрирани нови 26 случая на Омикрон в страната, с което те общо стават 160. Изискването беше посрещнато доста зле от туристическия бранш, който таман започваше да се възвръща след шока от пандемията.

" Знам, че това е тежест за туристическата промишленост, само че постигнахме голям прогрес " в страната, с близо 81 на 100 имунизирани измежду навършилите 12 години, акцентира вицепремиерът Доминик Рааб. " Трябва да вземем ориентирани ограничения, с цел да попречим на този нов вид " да сътвори още по-голям проблем, добави той.

По думите му това се постанова, с цел да се избегнат по-големи спирания на пътуванията и вреди за стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР