От 4 часа сутринта на 7 януари 2022 г. (петък)

...
От 4 часа сутринта на 7 януари 2022 г. (петък)
Коментари Харесай

Отпадане тестването преди заминаването за Англия за ваксинирани граждани

От 4 часа сутринта на 7 януари 2022 година (петък) пътуващите до Англия, които са изцяло имунизирани, и тези на възраст под 18 години, няма да е наложително да вършат тест преди тръгване или да се самоизолират при идване в Англия.
Напълно имунизираните лица и тези на възраст под 18 години, които идват в Англия след 4 часа сутринта на 9 януари (неделя), могат да изберат да създадат антигенен тест до втория ден след идването им в Англия вместо PCR тест.
Тестът за втория ден може да бъде запазен, надлежно закупен, от 4 часа сутринта на 7 януари 2022 година (петък). Той може да се употребява единствено след 4 часа сутринта на 9 януари преди този момент би трябвало да се употребява PCR тест.
Ако резултатът от теста е позитивен, лицата ще би трябвало да се самоизолират и да създадат безвъзмезден потвърждаващ PCR тест.

Припомняме на нашите сънародници, че лицата, пътуващи до Англия от страни, отвън аления лист (Република България е отвън аления списък), които са изцяло имунизирани най-малко от 14 дни, следва да:
• Направят антигенен или PCR тест 48 часа преди пътуването до Англия. Отнася се и за деца на възраст над 12 години. От 4 часа сутринта на 7 януари (петък) за лицата, пътуващи до Англия, които са изцяло имунизирани, и тези на възраст под 18 години, няма да е наложително да вършат тест преди тръгване или да се самоизолират при идване в Англия.
• да попълнят формуляра за локализация на пасажери в границите на 48 часа преди идването им (Децата под 18 години, могат да се включат във формуляра на съпътстващия ги);
• резервират и заплатят PCR тест за ковид-19, който би трябвало да създадат до втория ден след идването им и да се самоизолира до приемането на отрицателен резултат. Ако резултатът от PCR теста се забави, лицето би трябвало да се самоизолира, до момента в който резултатът от теста стане прочут или до 14-ия ден след идването, според от това кое от двете условия настъпи по-рано. Лицата могат да преустановят самоизолирането си след 7 дни, в случай че създадат два антигенни тестa - дневно 6 и ден 7 от интервала на самоизолация. Двата теста би трябвало да са негативни и да са направени с най-малко 24-часов период сред тях. Също по този начин е належащо лицата да нямат висока температура.
Пълната информация с информация по отношение на режима за пътешестване до Англия е налична в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме? “ на интернет страницата на Министерство на външните работи.

При нужда от подпомагане българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство:,.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР