От 4 ч. днес британско време (3 ч. по Гринуич)

...
От 4 ч. днес британско време (3 ч. по Гринуич)
Коментари Харесай

Падна карантината за ваксинираните пътници от ЕС и САЩ за Англия

От 4 ч. през днешния ден английско време (3 ч. по Гринуич) влезе в действие наредбата, че пасажерите, които са изцяло имунизирани против ковид в Европейски Съюз и Съединени американски щати, ще могат да пътуват до Англия и Шотландия, без да би трябвало да съблюдават карантина.

Досега от карантина се освобождаваха единствено пасажерите, които са били имунизирани в Обединеното кралство. От тази мярка обаче са изключени идващите от Франция, съобщи Франс прес.

Това разреши на доста хора, които се оказаха разграничени с околните си да вземем за пример от двете страни на Атлантическия океан, да се съберат още веднъж след повече от година.

На лондонското летище Хийтроу първите пасажери, идващи с полет от Ню Йорк, не криеха насладата си, а някои даже избухнаха в сълзи, до момента в който се прегръщаха с роднините си, пристигнали да ги посрещнат. Сред тях бяха 72-годишната Сю Блейк и 71-годишният Майкъл Блейк, които от ранни зори чакаха идващия от Ню Йорк техен наследник Елиът и неговото семейство.

Те споделят, че миналите 18 месеца са тях са били доста сложни.

Досега за страните, включени в по този начин наречения кехлибарен лист, Обединеното кралство постановяваше карантина на идващите. Тя продължаваше от 5 до 10 дни. Към нея имаше и условие за закупуване на скъпи проби за ковид.

Сред страните в кехлибарения лист попадат огромна част от туристическите дестинации, измежду които Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Мярката обаче не касае идващите от по този начин наречените червени страни, като Индия, Обединените арабски емирства, Южна Америка, откъдето към този момент могат да се връщат единствено жители на Обединеното кралство. Те обаче би трябвало да съблюдават 10-дневна карантина за тяхна сметка в особено предопределени за това хотели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР