От 31 юли до 9 август Варна отново ще е

...
От 31 юли до 9 август Варна отново ще е
Коментари Харесай

Варна отново ще е домакин на „Алея на книгата“ за 11-и път

От 31 юли до 9 август Варна още веднъж ще е хазаин на " Алея на книгата ", оповестиха уредниците от асоциация " Българска книга ".

В 11-ото издание на ревюто ще вземат участие над 50 български издателства и книгоразпространители. Те ще показват своите заглавия в пешеходната част на бул. " Сливница " - от хотел " Черно море " до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Предвидена е културна стратегия в обичайния книжовен ъгъл и в шатрите на участниците. " Пощенска кутия за приказки " показва разказите на Никола Крумов с присъединяване на Ники Станоев - на 1 август.

Същият ден е представянето и на " Водните лилии на паметта " на поета е преводач Хайри Хамдан, притежател на международни литературни награди в Египет, Саудиска Арабия и Палестина, както и на премия " Перото " за превод, и премията на Съюза на българските преводачи (2018).

На 4 август е варненската премиера на романа " Безмълвие " от Неда Антонова, а на 7 август - на сборника " Български исторически четения 2020 " Наследство Българско " и на книгата " Хранене, дишане и полова просвета ".

На 8 август са представянията на книгите " Методика за образование по Иайдо " от Леонид Караваев и " Дзен в бойните изкуства " от Тайсен Дешимару. Литературните срещи са с Елица Виденова - създател на стихосбирката " Хляб за на следващия ден " (31 юли), Ангел Г. Ангелов - създател на романа " Пътуването " и на сборника с разкази " Внезапно прощаване ", почетен с премията " Милош Зяпков " (1 август).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР