От 3000 лева ще започват глобите за транспортните фирми, които

...
От 3000 лева ще започват глобите за транспортните фирми, които
Коментари Харесай

3000 лева глоба за автобуси без видеорегистратори и колани, предвиждат законови промени


От 3000 лв. ще стартират санкциите за транспортните компании, които не са оборудвали рейсовете си с колани и видеорегистратори. Това плануват измененията в Закона за пътищата, които би трябвало да влязат в пленарна зала до края на седмицата. На санкции ще подлежат също водачите и пасажерите. Ако бъдат признати поправките, компаниите ще имат 6 месеца буферен интервал, в който да преоборудват рейсовете.

Промените ще засягат рейсовете, които правят транспорти над 30 км, а компаниите ще имат 6 месеца буферен интервал. На санкции по-късно ще подлежат както транспортните компании, по този начин и водачите и пасажерите. Понастоящем Законът за придвижване по пътищата постановява санкцията за неносене на колан е 50 лв.. Глобите за компаниите пък ще стартират от 3000 лв., заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. "Има шест месеца гратисен интервал, както и съответни наказания както за водачите на рейсовете, по този начин и глоба за пасажерите, които не са поставили колана както за леките коли, по този начин и за рейсовете ", сподели Ненков. Той добави, че плануваните наказания за притежателите на превозвачески компании са 3000 лв., в случай че не са оборудвали рейсовете с видеорегистратори и колани.

Видеорегистраторите в рейса също ще са наложителни и ще снимат както ситуацията в рейса, по този начин и пътя пред него. Ненков не пожела да предвижда какъв брой ще костват новите условия на транспортните компании. По информация от сектора измененията ще обиден към 15 хиляди рейса. Най-късно до на следващия ден комисията по районна политика би трябвало да гласоподава текстовете, а до края на седмицата те би трябвало да влязат и в пленарна зала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР