От 3000 лева ще започват глобите за транспортните фирми, които

...
От 3000 лева ще започват глобите за транспортните фирми, които
Коментари Харесай

Предвиждат до 3000 лева глоба за автобуси без видеорегистратори и колани

От 3000 лв. ще стартират санкциите за транспортните компании, които не са оборудвали рейсовете си с колани и видеорегистратори. Това плануват измененията в Закона за пътищата, които би трябвало да влязат в пленарна зала до края на седмицата. На санкции ще подлежат също водачите и пасажерите. Ако бъдат признати поправките, компаниите ще имат 6 месеца буферен интервал, в който да преоборудват рейсовете.

Промените ще засягат рейсовете, които правят транспорти над 30 км, а компаниите ще имат 6 месеца буферен интервал. На санкции по-късно ще подлежат както транспортните компании, по този начин и водачите и пасажерите. Понастоящем Законът за придвижване по пътищата постановява санкцията за неносене на колан е 50 лв.. Глобите за компаниите пък ще стартират от 3000 лв., заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. " Има шест месеца гратисен интервал, както и съответни наказания както за водачите на рейсовете, по този начин и глоба за пасажерите, които не са поставили колана както за леките коли, по този начин и за рейсовете ", сподели Ненков. Той добави, че плануваните наказания за притежателите на превозвачески компании са 3000 лв., в случай че не са оборудвали рейсовете с видеорегистратори и колани.

Видеорегистраторите в рейса също ще са наложителни и ще снимат както ситуацията в рейса, по този начин и пътя пред него. Ненков не пожела да предвижда какъв брой ще костват новите условия на транспортните компании. По информация от сектора измененията ще обиден към 15 хиляди рейса. Най-късно до на следващия ден комисията по районна политика би трябвало да гласоподава текстовете, а до края на седмицата те би трябвало да влязат и в пленарна зала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР