От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул.

...
От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул.
Коментари Харесай

От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. България


От 30 юни стартира тежък ремонт на сектор от бул. " България ". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в студиото на утринния блок на Нова телевизия. 

" Презастрояването в някои квартали на София е доста сериозен проблем, който съществува от десетилетия. Беше позволено връщането на земи в междублокови пространства, в дворове на учебни заведения и детски градини и в парковете ", сподели кметът на София.

Според нея не е загадка, че в Южен парк от десетилетия съществуват огромна част частни терени. " Аз разбирам доста добре хората, които стачкуват. Затова и през вчерашния ден на Общинския съвет дадох образец с моя квартал, тъй като аз самата съм пострадала. Защо и по какъв начин се е случило това също се знае, само че е хубаво понякога и да се разяснява, с цел да знаят хората освен обстоятелството, само че и повода за казуса ", сподели още тя.

" Смея да настоявам, че съм участник в решаването на тези проблеми. Като кмет съм поискала от Народното събрание прекъсване и изтъкване на краен период за връщане на аграрни земи. За страдание към момента няма такова решение, само че аз приканвам политиците да поддържат това предложение ”, разяснява още тя.

Относно рецензиите към ремонтите в София, Фандъкова разяснява: " Най-големите проблеми са свързани с осъществяването на огромните планове. Изпълнявали сме над 300-400 обекта, които са с особена компликация. По отношение на ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", както и на други планове, най-големите проблеми са в плановете. Затова се постанова в хода на осъществяването на плановете, те да се трансформират. Това е част от осъществяването ".

За бъдещето на Борисовата градина столичният кмет изясни, че задачата на заложения организационен проект е да се резервира незастроената територия и да не се допусне ново строителство и застрояване. " Процесът на приемането и разискването на проекта е извънредно транспарантен. Внесла съм моите оферти обществено и ще упорствам те да бъдат признати. Настоявам Борисовата градина да се резервира във типа, в който я познаваме. Не позволяваме ново строителство ".

" Планът ще стане факт, когато Столичният общински съвет го одобри ", сподели още тя.

От 30 юни стартира тежък ремонт на сектор от бул. „ България “, който ще затрудни придвижването в тази част на града. " Моля за опрощение и за схващане. Ще дадем задоволително информация за това. Миналата година изпълнихме един сектор. Видяхме, че няма опция, би трябвало да продължим, макар че е тежко ", уточни тя.

На въпрос дали Фандъкова ще се кандидатира още веднъж за кмет на София, тя отговори: " Със сигурност ще разглася своето решение, когато го взема. Това ще бъде, когато наближи времето за това ".

" Всички претенденти съм сигурна, че деликатно обмислят и вземат решения и се надявам, че ще предложат положителни оферти за града. За страдание виждам, че насоката на акциите нормално е в отрицателен проект ", сподели още тя.

Относно подадената оставка на шефа на " Строителния надзор " в Столичната община - проектант Влади Калинов, Фандъкова разяснява: " Архитект Калинов е доста способен експерт, само че и той се съгласи, че има нарушавания. Безспорно за мен доверието е извънредно значимо. Доказала съм, че не позволявам да има подозрения в законосъобразността на нашите дейности. Архитект Калинов си дава сметка за това и подаде своята оставка, която аз одобрих ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР