От 30 октомври до 6 ноември 2020 г. флотилия бойни

...
От 30 октомври до 6 ноември 2020 г. флотилия бойни
Коментари Харесай

Започна противоминно учение „Посейдон 2020”

От 30 октомври до 6 ноември 2020 година флотилия бойни и спомагателни кораби скъм военноморските сили - Военноморски сили и град Бургас са хазаин на българо-румънското противоминно обучение „ Посейдон 2020”, съобщи Булфото.

Учението се организира годишно от 2002 година, като домакини на ротационен принцип са Военноморските сили на Република България и Република Румъния. „ Посейдон 2020” е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав от Военноморски сили по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности в съдружен формат.

Същото е планувано и се управлява според стандартите и процедурите на НАТО и ще се организира в териториалното море и прилежащата зона на Република България в полигони, които са оповестени навреме.

В учението вземат присъединяване кораби от Военноморски сили на България, Румъния, Гърция, Турция, Италия, Испания и Франция.

Корабите са от състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО в Средиземно море (SNMCMG2). Щабът за надзор на учението е в Пункт за базиране Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР