“От 30 април имаме пречупване. Буквално в този ден до

...
“От 30 април имаме пречупване. Буквално в този ден до
Коментари Харесай

Държавата твърди, че хранителните стоки поевтиняват

“От 30 април имаме изкривяване. Буквално в този ден досега имаме изкривяване на веригата с растежа на цените на храните. Наблюдаваме един тренд посока надолу, естествено много по-бавен, много по-постъпателен. Въпросът обаче, че надолу е трайно открит и това е към този момент два месеца, безусловно същият развой се следи и на международно ниво ".

Това съобщи ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов в предаването “Тази заран ".

По данни на Организацията по издръжка и земеделие имаме едно изменение с към 23% с по-високи са цените по отношение на предходната година, само че към този момент втори месец всички показатели на цените на храните понижават. В България този растеж е малко повече от 24%, добави Иванов.

Той разяснява и лекото поевтиняване на храните. “Имаме доста добра годишна продукция и в южното, в северното полукълбо. Съответно се следи и свръх годишна продукция от зърно. Очаква се и доста добра годишна продукция от слънчоглед ".

Иванов акцентира, че свинското месо да вземем за пример 7-8 години е без смяна в цената, което е добра вест за потребителите, само че не и за производителите. 

“По отношение на захарта към този момент имаме повече от четири седмици задържане на цената. След като излязоха данните за реколтата в Индия и показателят пада по малко. Имаме някаква стабилитет в цената на олиото, тъй като и тя беше плод на доста мнения и разбори, 61% е разликата по отношение на предходната година. Очаква се цената да се задържи ", сподели той. 

По думите му в някои хипермаркети се следи спад от 20% в цената на хляба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР