От 3 юни България ще бъде преместена от червения в

...
От 3 юни България ще бъде преместена от червения в
Коментари Харесай

Облекчени мерки: От 3 юни пътуваме до Кипър само с PCR или ваксина

От 3 юни България ще бъде преместена от " аления " в " оранжевия " лист на Кипър, което значи, че режимът на влизане в страната ще се облекчи.
Вместо условието за показване на два PCR теста (един 72 часа преди пътешестване и втори при кацане на летището), от 3 юни българите ще могат да влизат в страната единствено с един PCR тест или със документ за имунизация.

Ваксините, които Кипър признава, са тези на " Пфайзер ", " Астра Зенека ", " Джонсън и Джонсън ", " Модерна ", " Спутник " и " Синофарм ". При двудозовите ваксини би трябвало да е сложена и втората доза, а при имунизацията на " Джонсън и Джонсън " - да са минали най-малко 14 дни от слагането ѝ.

Остава в действие и задължението на пасажерите да се записват в специфичния уебсайт CypressFlightPass.

Нови облекчения на живота в страната
От 1 юни в Кипър влизат в действие облекченията на ограничаващите ограничения, които държавното управление разгласи предходната седмица, заяви кипърското издание " Филелефтерос ".

Вече ще бъде позволено да се събират до 20 души в частни домове, а за сватби и кръщенета този брой може да бъде по-голям.

Разрешено е провеждането на сватби, кръщенета и погребения, стига присъстващите да не надвишават 50 % от потенциала на помещението и да разполагат с така наречен " Сейфпас " (SafePass), т.е. документ, потвърждаващ, че са имунизирани, преболедували са КОВИД-19 или разполагат със неотдавнашен негативен антигенен тест. " Сейфпас " е наложителен за лицата на възраст над 12 години.

Вече могат да се организират обществени събирания като сватби, кръщенета, абитуриентски балове и така нататък в заведения за хранене, празненство центрове, хотели, нощни клубове и други при следните условия:

- до 150 души на закрито за обяд или вечеря,

- до 280 души навън за обяд или вечеря,

- до 250 души във всеки един миг навън за прием/коктейл.

Отварят театрите, кината, казината, богослужебните места и така нататък, като се разрешава да се запълват до 50 % от потенциала си. Във всички закрити публични места посетителите над 12-годишна възраст би трябвало да показват " Сейфпас ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР