От 3-ти май, неделя, отваряме за разходка природен парк Витоша“.

...
От 3-ти май, неделя, отваряме за разходка природен парк Витоша“.
Коментари Харесай

Отварят за разходка природен парк Витоша

" От 3-ти май, неделя, отваряме за разходка естествен парк „ Витоша “ . Днес (01.05.20 г.) на съвещание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, военачалник Мутафчийски и членовете на Националния действен щаб коментирахме организацията за отваряне на естествените паркове и основаването на организация за излети в планините, за което министъра на опазването на здравето издава заповед. " Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя добави, че екипите на Столична община и Общинска полиция ще провеждат придвижването и паркирането на коли от „ Драгалевци “ до " Морените " и от „ Бояна “ до " Златните мостове ", " Ветровала " и " Офелиите ". Между 11:00 ч. и 14:00 ч. тези пътища ще се затварят за коли. На паркинга на хижа „ Алеко “ ще се позволяват единствено коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички. " За да не позволяваме събирането на доста хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша, остават спрени. С усмиряване на епидемиологичната конюнктура имаме подготвеност да възстановим придвижването на градските автобусни линии до Витоша ", написа столичният кмет.
И добавя, че при разходка в планината хората би трябвало да съблюдават отдалеченост от най-малко 2,5 метра. А при диалози с други хора е добре да се употребяват маска или шал. Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство.
" Моля, жителите, които не познават добре Витоша, само че желаят да се разходят, да употребяват наложително единствено маркираните еко пътеки. Благодаря на всички, които отговорно съблюдават разпоредбите за разходка в отворените огромни паркове. В неделя ще премахнем лентите в огромните паркове, само че апелирам жителите да съблюдават еднопосочното придвижване и разпоредбите за разходка в парковете. Остават в действие и възбраните за сядане на пейките и за потребление на детските и спортни уреди. Възлагам на кметовете на региони от понеделник (04.05.20 г.) да основат организация за отваряне на дребните паркове в кварталите и градските градини, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения ", споделя в поста си в умозаключение Йорданка Фандъкова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР