От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк „Витоша“,

...
От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк „Витоша“,
Коментари Харесай

Отварят кварталните градинки и Витоша за разходки

От 3 май, неделя, отваряме за разходка естествен парк „ Витоша “, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова на формалния си профил във фейсбук.

Днес на съвещание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния действен щаб коментирахме организацията за отваряне на естествените паркове и основаването на организация за излети в планините, за което министъра на опазването на здравето издава заповед,

✅Екипите на Столична община и Общинска полиция ще провеждат придвижването и паркирането на коли от „ Драгалевци “ до Морените и от „ Бояна “ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.

❌Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за коли.

✅На паркинга на хижа „ Алеко “ ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички.

✅За да не позволяваме събирането на доста хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С усмиряване на епидемиологичната конюнктура имаме подготвеност да възстановим придвижването на градските автобусни линии до Витоша.

✅При разходка в планината спазвайте отдалеченост от най-малко 2,5 м. При диалози с други хора, поставяйте маска или шал.

❌Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство.

✅Моля, жителите, които не познават добре Витоша, само че желаят да се разходят, да употребяват наложително единствено маркираните екопътеки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР