От 3 май – неделя ще бъдат премахнати лентите в

...
От 3 май – неделя ще бъдат премахнати лентите в
Коментари Харесай

Отварят Витоша, махат лентите в големите паркове, но оставт други забрани

От 3 май – неделя ще бъдат отстранени лентите в огромните паркове в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Хората в града обаче ще би трябвало да съблюдават еднопосочното придвижване и правила за разходка. Остава възбраната за сядане на пейките и потреблението на детските и спортни уреди.
От неделя и естествен парк „ Витоша “ ще бъде отворен за разходки.
Екипите на Столична община и Общинска полиция ще провеждат придвижването и паркирането на коли от „ Драгалевци “ до Морените и от „ Бояна “ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.
Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за коли.
На паркинга на хижа „ Алеко “ ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички.
За да не се позволява събирането на доста хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С усмиряване на епидемиологичната конюнктура общината има подготвеност да възвърне придвижването на градските автобусни линии до Витоша.
При разходка в планината да се съблюдава отдалеченост от най-малко 2,5 м. При диалози с други хора, поставяйте маска или шал, са условията на общината.
Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство.
От Столична община приканват жителите, които не познават добре Витоша, само че желаят да се разходят, да употребяват наложително единствено маркираните екопътеки.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР